Human Rights Watch: Israël begaat oorlogsmisdaad door Gaza voedsel te ontzeggen

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Het Witte Huis noemt Trumps opmerkingen over immigranten ‘fascistisch’

» Het Vaticaan staat zegenen van partners van hetzelfde geslacht toe

HRW roept wereldleiders op zich uit te spreken

Volgens Human Rights Watch (HRW) begaat Israël een oorlogsmisdaad door de Palestijnen in Gaza opzettelijk de toegang tot voedsel, water en andere basisbehoeften te ontzeggen. Dat schrijft Al Jazeera. De Israëlische regering reageerde op de verklaring en beschuldigde HRW ervan een ‘antisemitische en anti-Israëlische’ organisatie te zijn.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De mensenrechtenorganisatie citeert verklaringen van Israëlische functionarissen, interviews met overlevenden, rapporten van hulporganisaties en satellietbeelden om aan te tonen dat Israël bezig is ‘om Palestijnen doelbewust te beroven van levensmiddelen’. ‘Wereldleiders zouden zich moeten uitspreken tegen deze afschuwelijke oorlogsmisdaad, die verwoestende gevolgen heeft voor de bevolking van Gaza,’ voegde Omar Shakir, directeur Israël en Palestina bij Human Rights Watch, eraan toe.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Israël, Lior Haiat, zei in reactie op de verklaring tegen AFP: ‘Human Rights Watch (…) heeft de aanval op Israëlische burgers en het bloedbad van 7 oktober niet veroordeeld en heeft geen recht om te veroordelen wat er gaande is in Gaza als ze een oogje dichtknijpen voor het lijden en de mensenrechten van Israëli’s.’

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours