Argentinië: rechtbank schort arbeidshervormingen Milei op

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Minstens 103 doden bij dubbele bomaanslag in Iran tijdens herdenking Soleimani

» Hezbollah-leider waarschuwt Israël voor oorlog met Libanon

Megadecreet van Milei loopt eerste deuk op

‘Het megadecreet van de Argentijnse president Javier Milei om de staat te ontmantelen kreeg woensdag een eerste tegenslag van de rechtbank’, aldus El País. De Nationale Kamer van Arbeid, die in handen is van de CGT, de grootste vakbond van het land, vernietigde woensdag de arbeidshervormingen uit het uitgebreide pakket van maatregelen van de ultraliberale president.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De regering kondigde woensdag aan in hoger beroep te gaan. Voor de vakbonden zijn de meest controversiële aspecten van de voorgestelde arbeidsrechthervormingen de verlenging van de proeftijd van drie naar acht maanden, de verlaging van de vergoeding bij ontslag en de beperking van het stakingsrecht. Milei’s megadecreet is het onderwerp van verhitte discussies onder juridische experts over de vraag of het al dan niet in overeenstemming is met de grondwet.

Lees ook:

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours