Oppenheimer en Succession zijn de grote winnaars van de Golden Globes

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Blinken waarschuwt dat oorlog zou kunnen overslaan op landen in het Midden-Oosten

» Premier Hasina wint omstreden verkiezingen in Bangladesh

Wereldpolitiek bleef deze editie onbesproken

De eenentachtigste editie van de Golden Globes trapte op zondag het prijzenseizoen van Hollywood af. Dat schrijft The New York Times. Oppenheimer kwam als grootste winnaar naar voren en won vijf Golden Globes. HBO’s Succession was de winnaar in de categorie televisieseries met vier awards. 

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Oppenheimer, dat voor acht prijzen genomineerd was, ontving onder andere Golden Globes voor beste drama, voor de regie van Christopher Nolan en voor het acteerwerk van Cillian Murphy. Succession van streamingplatform HBO kreeg onder meer awards voor beste televisiedrama en beste bijrol. De meest genomineerde film, Barbie, ontving nominaties in negen categorieën en won twee Globes, voor best presterende film aan de kassa en voor beste lied. Ook Beef, The Bear, The Holdovers en Poor Things wonnen belangrijke prijzen.

Vorig jaar gaf de organisatie zendtijd aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky die sprak over de oorlog van zijn land met Rusland. Dit keer leken de presentator en de winnaars vastbesloten om de politiek onbesproken te laten en bleven onderwerpen als de oorlog tussen Israël en Hamas onbenoemd.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours