Zelensky vervangt opperbevelhebber Oekraïense strijdkrachten

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Nicaragua wil zich aansluiten bij genocidezaak Zuid-Afrika tegen Israël

» Tucker Carlson interviewt Vladimir Poetin, onder meer over Oekraïne

Zaloezjni wordt verantwoordelijk gehouden voor de patstelling

President Volodymyr Zelensky heeft donderdag de hoogste bevelhebber van Oekraïne, generaal Valeri Zaloezjni, ontslagen. Dat schrijft The Kyiv Independent. De actie wordt gezien als de grootste militaire wissel in Oekraïne sinds het begin van de oorlog twee jaar geleden.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het ontslag volgt op spanningen tussen Zelensky en zijn legerchef na het mislukken van het Oekraïense tegenoffensief. Daarnaast heeft Oekraïne te kampen met nieuwe Russische aanvallen, tekorten aan mankracht en munitie, en afnemende steun vanuit het Westen. ‘De tijd voor vernieuwing is nu’, schreef Zelensky op Telegram.

Zaloezjni’s vervanger wordt Oleksandr Syrsky, die sinds 2019 de bevelhebber van de Oekraïense landmacht is. Zaloezjni – die in juli 2021 door Zelensky was benoemd tot legerleider – kreeg van de president een nieuwe functie aangeboden, die hij zou hebben afgeslagen.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours