Griekenland: motie van wantrouwen tegen regering verworpen

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Zuid-Afrika: ex-president Zuma uitgesloten van parlementsverkiezingen

» Onderzoek: gebruik buitenlandse media onder Noord-Koreanen afgelopen 10 jaar toegenomen

Aanleiding voor de motie was de treinramp van vorig jaar

De motie van wantrouwen die door verschillende oppositiepartijen tegen de regering in Griekenland was ingediend, haalde het donderdagavond niet. De regering was onder vuur komen liggen omdat ze mogelijk haar verantwoordelijkheid bij de dodelijke treinramp van februari vorig jaar wilde verdoezelen. De motie van wantrouwen werd met 159 stemmen tegen 141 verworpen, meldt I Kathimerini.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De goedkeuring ervan zou ‘een enorme verrassing’ zijn geweest, aangezien de conservatieven een absolute meerderheid in het parlement hebben, onderstreept het Griekse dagblad. De oppositie beschuldigde de regering ervan haar politieke verantwoordelijkheid voor de botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein op 28 februari 2023, waarbij 57 mensen om het leven kwamen, te verdoezelen.

De regering wijt de tragedie aan een menselijke fout, maar de oppositie en een groot deel van de bevolking wijzen met de vinger naar de gapende gaten in de veiligheid van de Griekse spoorwegen, in het bijzonder de veroudering van de signaleringssystemen.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours