Franse oud-premier en mogelijke presidentskandidaat onderzocht voor corruptie

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Na protesten mag pro-Koerdische kandidaat toch burgemeester in Turkije worden

» Amnesty: Iran heeft gevangenissen veranderd in ‘killings fields’

Bij het kantoor van Edouard Philippe werd een inval gedaan

Bij de voormalige Franse premier Edouard Philippe is woensdag een inval gedaan en de politie heeft zijn kantoorpand doorzocht, zo meldt Le Monde, als onderdeel van een onderzoek naar mogelijke corruptie. Philippe, de burgemeester van Le Havre, wordt gezien als een potentiële kandidaat om Emmanuel Macron op te volgen bij de Franse presidentsverkiezingen van 2027.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het onderzoek, dat in december 2023 werd geopend, zou zich richten op beschuldigingen van beïnvloeding, vriendjespolitiek, verduistering van publieke middelen en psychologische intimidatie. Eerder zei Philippe tegen de nieuwszender BFM TV dat hij en zijn team van plan waren de onderzoekers te laten zien dat ‘we de regels respecteerden’.

Philippe trad in 2020 af als premier, voorafgaand aan een herschikking van de regering. Hij was de eerste premier van Macron, nadat hij na de verkiezingen van 2017 de conservatieve partij Les Républicains had verlaten om zich bij het team van de president aan te sluiten. In 2020 werd Philippe herkozen tot burgemeester van Le Havre, een industriële havenstad in Noord-Frankrijk, waar hij zijn politieke carrière opbouwde.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours