President Poetin vervangt minister van Defensie Sjojgoe

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Tientallen doden bij overstromingen op Sumatra

» Socialisten winnen regionale verkiezingen in Catalonië

Sjojgoe was gedurende de oorlog in Oekraïne opperbevelhebber

President Poetin heeft zondag zijn minister van Defensie Sergej Sjojgoe vervangen. Dat schrijft The Guardian. Met deze zet voert Poetin voor het eerst sinds zijn invasie in Oekraïne veranderingen door in zijn nationale veiligheidsteam. Experts zien de actie als een poging de oorlog in Oekraïne economisch duurzamer voor Rusland te maken.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Poetin heeft Sjojgoe niet volledig weggestuurd: hij krijgt de leiding over de veiligheidsraad van het land – een positie die Sjojgoe directe toegang tot de president geeft. Andrej R. Beloöesov, een econoom die sinds 2020 eerste vicepremier was en lange tijd werd gezien als een van de meest betrouwbare economische adviseurs van Poetin, werd genomineerd als nieuwe minister van Defensie.

Het Kremlin wees op het uit de pan rijzende defensiebudget van Rusland om de benoeming van een econoom als defensieminister te rechtvaardigen en zei dat Beloöesov zou helpen om het Russische leger ‘meer open te stellen voor innovatie’. In de laatste maanden heeft Rusland in Oekraïne grote terreinwinst geboekt, met name door het gebrek aan mankracht en munitie voor Oekraïne.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours