Ingestorte brug in Baltimore met explosieven neergehaald

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Canada: stad bedreigd door hevige bosbrand, nieuwe evacuaties

» VS: ex-advocaat beschuldigt Trump tijdens proces

Het betekende een belangrijke stap in de bevrijding van het containerschip Dali

Bergingswerkers lieten maandag een reeks zorgvuldig geplaatste explosieven ontploffen om het grootste deel dat nog resteerde van de overspanning van de ingestorte Francis Scott Key Bridge in Baltimore af te breken. ‘Met een knal en een plons stortten de verminkte stalen spanten neer in de rivier beneden’, schrijft Politico.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het betekende een belangrijke stap in de bevrijding van het containerschip Dali, dat vast zat tussen de wrakstukken sinds het stroom verloor en tegen een van de steunpilaren van de brug botste kort na het vertrek uit Baltimore op 26 maart. De afgebroken overspanning stortte neer op de boeg van het schip en bleef de afgelopen zes weken op het dek rusten.

De instorting kostte zes bouwvakkers het leven en legde het meeste scheepvaartverkeer in de drukke haven van Baltimore stil. Door de gecontroleerde sloop kan de Dali weer vlot worden getrokken en kan het havenverkeer worden hervat, wat een opluchting is voor duizenden havenarbeiders, vrachtwagenchauffeurs en kleine ondernemers die hun baan hebben verloren door de sluiting.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours