China lanceert grote militaire operatie tegen Taiwan

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Tunesië: twee journalisten veroordeeld tot jaar gevangenisstraf

» VS: Nikki Haley kondigt aan dat ze op Trump zal stemmen

De oefeningen zullen naar verwachting twee dagen duren

China lanceerde zijn grootste militaire manoeuvres in een jaar rond Taiwan op donderdagochtend, slechts enkele dagen na de inauguratie van de nieuwe [Taiwanese] president, Lai Ching-te, meldt Bloomberg. Taiwan doet zijn beklag over de ‘provocerende en irrationele acties’ van Peking. De oefeningen waren bedoeld als een ‘zware straf voor de separatistische acties van de onafhankelijkheidstroepen van Taiwan en een strenge waarschuwing tegen inmenging en provocatie door externe krachten’, aldus een Chinese legerwoordvoerder.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De oefeningen zullen naar verwachting twee dagen duren en worden uitgevoerd in het noorden, zuiden en oosten van het eiland, aldus het persbureau. Het exacte aantal schepen en vliegtuigen dat bij de manoeuvres betrokken is, is niet bekend, maar Bloomberg wijst erop dat China sinds april vorig jaar geen oefeningen van deze omvang rond Taiwan heeft gelanceerd. Peking beschouwt het eiland als onderdeel van zijn grondgebied en sluit het gebruik van geweld niet uit om zijn grip op het eiland te verstevigen en het onder zijn controle te houden.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours