Tunesië: twee journalisten veroordeeld tot jaar gevangenisstraf

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» VS: Nikki Haley kondigt aan dat ze op Trump zal stemmen

» China lanceert grote militaire operatie tegen Taiwan

Critici zien het vonnis als een aanval op het vrije woord

De kroniekschrijvers Borhen Bsaïes en Mourad Zeghidi, die bekendstaan als critici van de Tunesische regering, zijn woensdag door een rechtbank in Tunis beide veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. ‘Ze werden schuldig bevonden aan het gebruik van informatienetwerken en -systemen om valse informatie te verspreiden die bedoeld is om derden te belasteren en materiële en morele schade toe te brengen’, meldt de nieuwswebsite Tunisie Numérique.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De twee mannen werden op 11 april gearresteerd, dezelfde dag als de Tunesische advocaat en columnist Sonia Dahmani. De aanklachten werden ingediend op grond van een wetsdecreet dat in 2022 werd uitgevaardigd door de Tunesische president Kais Saied om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan – een maatregel die door critici wordt gezien als een wetgevend wapen om de vrijheid van meningsuiting in Tunesië de kop in te drukken.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours