Onderzoek: vrouwen presteren beter in cognitieve tests tijdens de menstruatie

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Slovenië is volgende EU-land dat Palestijnse staat erkent

» Streamingplatforms zoals Netflix moeten bijdragen aan Canadese fondsen voor content

Reactietijden, nauwkeurigheid en aandacht voor details waren verbeterd

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen tijdens hun menstruatie minder fouten maken en mentaal behendiger zijn, ondanks dat ze zich slechter voelen dan op elk ander moment tijdens hun menstruatiecyclus. Dat schrijft The Guardian.

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door het UCL Institute of Sport, Exercise and Health (ISEH), blijkt dat de reactietijden, nauwkeurigheid en aandacht voor details van vrouwen tijdens de menstruatie verbeterd zijn, waardoor de huidige hypotheses over hoe vrouwen tijdens hun menstruatie presteren in de sport in twijfel worden getrokken.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Neuropsychologia, omvatte de analyse van gegevens van 241 deelnemers (waaronder 96 mannelijke en 47 vrouwen die niet regelmatig menstrueerden vanwege hun anticonceptie, voor vergelijkingsdoeleinden) die een reeks cognitieve tests aflegden, met een tussenpoos van twee weken, en het verzamelen van reactietijden en foutgegevens.

Deelnemers registreerden ook hun stemming en vulden een vragenlijst in over hun symptomen, terwijl menstruatie apps werden gebruikt om in te schatten in welke fase van hun cyclus de deelnemers zich bevonden toen ze de tests deden.

Hoewel er geen groepsverschil in reactietijden en nauwkeurigheid tussen de mannelijke en vrouwelijke deelnemers was, bleken de vrouwen die regelmatig menstrueerden beter te presteren tijdens hun menstruatieperiode dan tijdens elke andere fase van hun menstruatiecyclus: ze vertoonden snellere reactietijden en maakten minder fouten.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours