Poetin dreigt westerse landen met vergelding wegens wapenleveranties

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Mexico: eerste mens overleden aan vogelgriepvirus H5N2

» VS: gerechtshof Georgia schort strafzaak tegen Trump op

Westerse landen raken direct betrokken bij de oorlog, waarschuwde hij

Vladimir Poetin dreigt westerse landen met ‘vergeldingsmaatregelen’ omdat ze Oekraïne toestemming hebben gegeven met hun wapens Russische doelen aan te vallen. Dat schrijft The Independent. In een toespraak tot buitenlandse journalisten waarschuwde de Russische president dat het leveren van langeafstandsraketten aan Oekraïne en de toestemming voor gebruik ervan bij aanvallen binnen Rusland een ‘gevaarlijke stap’ was. Het zou voor Moskou een reden kunnen zijn om soortgelijke wapens aan andere landen te leveren om westerse doelen aan te vallen, zei hij.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘Dit zou betekenen dat ze direct betrokken raken bij de oorlog tegen de Russische Federatie markeren, en we behouden ons het recht voor om op dezelfde manier te handelen’, voegde hij eraan toe tijdens een drie uur durende ontmoeting met de hoofdredacteuren van internationale persbureaus.

Verschillende landen, waaronder de VS en Duitsland, hebben Oekraïne groen licht gegeven om doelen in Rusland aan te vallen. Deze koerswijziging in de wapenleveranties kwam vorige week, nadat Rusland begin mei een nieuw offensief op Kharkiv had ingezet, aldus The Independent.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours