VS: OpenAI, Microsoft en Nvidia in het vizier van ministerie van Justitie

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Bedrijf in China biedt personeel bonus voor gewichtsverlies

» Honderdtal doden bij aanval op dorp in Soedan

Er komt een onderzoek naar marktdominantie

De Amerikaanse regering start een aantal mededingingsonderzoeken naar OpenAI, Nvidia en Microsoft vanwege mogelijk te vergaande dominantie van de markt van kunstmatige intelligentie (AI). Dat schrijft The New York Times. De onderzoeken zullen vast stellen of deze ‘drie grote spelers in de kunstmatige intelligentie-industrie’ zich schuldig maken aan concurrentiebeperkende praktijken.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Volgens de krant zal het ministerie van Justitie het onderzoek leiden naar producent van halfgeleiders Nvidia, terwijl de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zich zal richten op OpenAI en Microsoft. Begin januari kondigde de FTC aan dat zij een onderzoek was gestart naar de kolossale investeringen van Microsoft, Google en Amazon in OpenAI en Anthropic, de toonaangevende startups op het gebied van generatieve kunstmatige intelligentie.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours