VN-Veiligheidsraad spreekt steun uit voor wapenstilstand Gaza

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Apple gaat samenwerken met OpenAI om nieuw AI-systeem te lanceren

» VS: jury trekt zich terug voor beraadslaging in zaak-Hunter Biden

Rusland onthield zich als enige land van stemming

De Veiligheidsraad van de VN heeft zijn steun uitgesproken voor een wapenstilstand in Gaza. ‘Voor het eerst sinds het begin van Israëls bloedige oorlog tegen Hamas acht maanden geleden, heeft de Veiligheidsraad van de VN zijn verdeeldheid opzij gezet en “eindelijk” een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza goedgekeurd’, schrijft Al-Jazeera.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De uitslag van de stemming van maandag over de door de VS gesponsorde resolutie was 14 voor en 0 tegen, met een stemonthouding van Rusland. Toch zijn daarmee de problemen nog niet opgelost. ‘Er zijn nog veel vragen overgebleven over de uitvoering van dit plan’, aldus de Qatarese nieuwszender.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours