Colombia versterkt politiebeveiliging met het oog op VN-top

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Frankrijk: akkoord bereikt tussen RN en LR

» Elon Musk laat rechtszaak tegen OpenAI vallen

Het land is nog altijd in oorlog met guerrillastrijders van de FARC

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens de COP16 (Conference of the Parties), de VN-top over biodiversiteit die van 21 oktober tot 1 november gehouden zal worden in de Colombiaanse stad Cali.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘Als voorbereiding voor de COP16, die gepland staat voor oktober, gaat Cali door met het opvoeren van de veiligheidsmaatregelen door vierduizend extra politieagenten toe te voegen aan de zesduizend die al aanwezig zijn’ in de op twee na grootste stad van Colombia, meldt W Radio. De autoriteiten zullen ook zestienhonderd militairen inzetten om samen met de politie de VN-top te beveiligen.

Het stadhuis van Cali ‘heeft herhaald dat het evenement geen significante veiligheidsrisico’s met zich meebrengt’, aldus het Colombiaanse radiostation. Maar de autoriteiten van het land geven de voorkeur aan een proactieve houding tegenover de ‘bedreigingen’ van de dissidente guerrillastrijders van de FARC die in de regio actief zijn en een open oorlog voeren tegen de regering.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours