Fransman die vastzat in Iran is vrijgelaten, meldt Macron

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Argentinië: Senaat neemt Mileis hervormingswet aan

» VS: centrale bank Fed houdt rentetarief ongewijzigd ondanks dalende inflatie

Drie andere Franse staatsburgers zitten nog steeds gevangen

De Franse president Emmanuel Macron maakte woensdag op X bekend dat de Fransman Louis Arnaud, die sinds september 2022 werd vastgehouden in Iran, is vrijgelaten. ‘Louis Arnaud is vrij. Hij komt morgen terug naar Frankrijk na te lang in Iran opgesloten te hebben gezeten’, kondigde Macron aan, waarbij hij erop wees dat drie andere Franse staatsburgers nog steeds gevangen worden gehouden door het regime in Teheran.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De 30-jarige Arnaud, een ‘gepassioneerde reiziger’ volgens zijn familie, was door een revolutionaire rechtbank veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens ‘propaganda tegen de Islamitische Republiek en poging tot ondermijning van haar veiligheid’, aldus Al Arabiya. Hij werd beschuldigd van deelname aan demonstraties na de dood van Mahsa Amini, een jonge Iraanse Koerdische vrouw die stierf nadat ze was gearresteerd door de zedenpolitie.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours