VS: centrale bank Fed houdt rentetarief ongewijzigd ondanks dalende inflatie

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Fransman die vastzat in Iran is vrijgelaten, meldt Macron

» Argentinië: Senaat neemt Mileis hervormingswet aan

Het tarief ligt al bijna een jaar tussen de 5,25 en 5,50 procent

Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, besloot woensdag om haar belangrijkste rentetarief binnen de bandbreedte van 5,25 tot 5,50 procent te houden, waar het tarief al bijna een jaar tussen ligt. Na een opleving aan het begin van het jaar is de inflatie weer gaan dalen, maar ‘Fed-functionarissen verwachten slechts één renteverlaging dit jaar’, waarschijnlijk in de herfst, schrijft The Wall Street Journal.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De centrale bank ‘verhoogde de rente in 2022 en 2023 met het snelste tempo in decennia om de hoge inflatie te bestrijden, en veel economen zijn verbaasd over hoe de economie deze verhogingen tot nu toe heeft weerstaan’, voegt het zakenblad eraan toe.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours