VS: Hooggerechtshof stelt abortuspil weer volledig beschikbaar

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Rusland: Amerikaanse journalist Evan Gershkovich staat terecht wegens spionage

» Zuid-Afrika: ANC bereikt coalitieakkoord met centrumpartijen

Een hof van beroep perkte vorig jaar het gebruik van de pil in

De negen rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof hebben donderdag unaniem besloten de abortuspil weer volledig beschikbaar te stellen door een beslissing van een hof van beroep te vernietigen die het gebruik ervan in 2023 aan banden had gelegd. Dat schrijft USA Today. De rechters hoefden zich niet uit te spreken over de inhoud van de zaak, omdat ze oordeelden dat het beroep van een groep anti-abortusverenigingen ongegrond was, aangezien de eisers geen schade hadden geleden.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het Hof, dat voor het merendeel uit conservatieve rechters bestaat, heeft op deze manier een einde gemaakt aan een ‘explosieve’ rechtszaak die ‘de toegang tot de procedure in het hele land bedreigde’, aldus de Amerikaanse nieuwssite. In 2023 werd twee derde van de abortussen in de Verenigde Staten uitgevoerd door middel van medicatie.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours