Zuid-Afrika: ANC bereikt coalitieakkoord met centrumpartijen

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Rusland: Amerikaanse journalist Evan Gershkovich staat terecht wegens spionage

» VS: Hooggerechtshof stelt abortuspil weer volledig beschikbaar

Over de inhoud van het akkoord is nog niets bekendgemaakt

Het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) kondigde donderdagavond aan dat het een akkoord heeft bereikt met verschillende centrumpartijen om ‘een regering van nationale eenheid’ te vormen, meldt The Daily Maverick. De partij van Nelson Mandela verloor eind mei bij de parlementsverkiezingen voor het eerst in dertig jaar haar absolute meerderheid.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Op grond van het coalitieakkoord zou de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa vrijdag al herkozen moeten kunnen worden voor een tweede termijn. De secretaris-generaal van het ANC gaf aan dat de partij nog geen mededelingen kan doen over wat er precies tussen de coalitiepartijen besproken is.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours