Israël: demonstranten raken slaags met politie tijdens protesten in Jeruzalem

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Poetin bezoekt Pyongyang om banden met Noord-Korea aan te halen

» Italië: elf doden en meer dan zestig vermisten bij bootramp met migranten

De protesten vonden plaats naar aanleiding van de ontbinding van het oorlogskabinet

Tienduizenden demonstranten die opriepen tot nieuwe verkiezingen verzamelden zich maandag voor de Knesset en kwamen vervolgens samen voor de persoonlijke residentie van de Israëlische premier, waar ze slaags raakten met de politie. Sommige deelnemers probeerden door wegversperringen van de politie te breken, maar werden teruggedrongen. Volgens The Times of Israel zette de politie waterkanonnen in en werden negen mensen gearresteerd.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Benyamin Netanyahu ontbond maandag het oorlogskabinet van de Israëlische regering, na het vertrek vorige week van voormalig generaal Benny Gantz. Na het vertrek van de ex-militair riepen oppositiegroepen een week van straatprotesten uit. De demonstranten zijn vooral kritisch over het falen van de premier om te onderhandelen over de vrijlating van gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden.

Een hoge Israëlische functionaris die betrokken is bij de zaak vertelde Agence France-Presse op maandag dat Israël met zekerheid wist dat enkele tientallen gijzelaars die worden vastgehouden in de Palestijnse gebieden nog in leven waren.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours