Italië: elf doden en meer dan zestig vermisten bij bootramp met migranten

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Israël: demonstranten raken slaags met politie tijdens protesten in Jeruzalem

» Poetin bezoekt Pyongyang om banden met Noord-Korea aan te halen

Onder de vermisten zijn zesentwintig kinderen

Bij een bootramp voor de kust van Italië zijn elf migranten verdronken en meer dan zestig vermist geraakt, waaronder zesentwintig kinderen. Dat schrijft La Repubblica. Twee schepen zonken ten zuiden van de Italiaanse kust, maakten de Italiaanse kustwacht, ngo’s en VN-organisaties maandag bekend.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De eerste boot verliet Libië met Syrische, Egyptische, Pakistaanse en Bangladeshi migranten aan boord, volgens de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, de Internationale Organisatie voor Migratie en UNICEF.

De tweede, afkomstig uit Turkije, werd zo’n 200 km van de Italiaanse regio Calabrië gevonden. Dit is het ergste ‘bloedbad’ op zee sinds de tragedie van Cutro, waarbij 94 mensen omkwamen in februari 2023. Maandag hekelde het Italiaanse dagblad het feit dat de Italiaanse regering ‘met geen woord had gerept over dit nieuwe bloedbad onder migranten’.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours