Verenigd Koninkrijk: Stonehenge beklad door milieuactivisten

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» VS: staat Louisiana eist dat Tien Geboden in scholen worden opgehangen

» Secretaris-generaal Hezbollah waarschuwt Israël en Cyprus voor conflict

De hele politieke klasse heeft de actie veroordeeld

Twee activisten van de milieuorganisatie Just Stop Oil (JSO) hebben woensdag verschillende monolieten bij de archeologische vindplaats Stonehenge beklad door ze te bespuiten met oranje verf. Uiteindelijk werden ze door de politie gearresteerd. ‘Bezoekers van het monument probeerden de twee mannen tegen te houden en slaagden erin een spuitbus af te pakken’, aldus The Guardian.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Volgens JSO is de gebruikte verf, gemaakt van maïszetmeel, biologisch afbreekbaar en zal ze verdwijnen met de regen. Met nog twee weken te gaan voor de algemene verkiezingen heeft de hele politieke klasse de actie veroordeeld, terwijl er duizenden bezoekers worden verwacht in Stonehenge voor de zomerzonnewende.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours