Poetin dreigt Noord-Korea te bewapenen als het Westen Oekraïne wapens blijft leveren

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Scheepswrak van meer dan 3000 jaar oud ontdekt voor Israëlische kust

» Verenigde Staten verbieden Russische antivirussoftware Kaspersky

Hij uitte het dreigement kort na zijn bezoek aan Vietnam en Noord-Korea

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde donderdag ‘de Verenigde Staten en haar bondgenoten dat hij bereid is Noord-Korea te bewapenen als zij doorgaan Kyiv te voorzien van de geavanceerde wapens die Russisch grondgebied treffen’, meldt The New York Times.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De uitspraken van de leider van het Kremlin kwamen aan het einde van zijn officiële bezoek aan Vietnam en daags na zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, met wie hij een wederzijdse defensieovereenkomst ondertekende.

‘Hoewel Poetin niet aangaf welke wapens hij Noord-Korea zou kunnen geven, probeert Kim zijn kernkoppen, raketten, onderzeeërs en satellieten te ontwikkelen – allemaal gebieden waarop Rusland enkele van de meest geavanceerde en gevaarlijke technologieën ter wereld bezit’, schreef het Amerikaanse dagblad.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours