Verenigde Staten verbieden Russische antivirussoftware Kaspersky

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Poetin dreigt Noord-Korea te bewapenen als het Westen Oekraïne wapens blijft leveren

» Scheepswrak van meer dan 3000 jaar oud ontdekt voor Israëlische kust

De software zou gebruikt worden om klanten te bespioneren

De Verenigde Staten hebben donderdag aangekondigd dat de Russische antivirussoftware Kaspersky niet langer verkocht of geüpdatet mag worden in de Verenigde Staten. Deze beslissing komt na ‘jarenlange waarschuwingen van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat Kaspersky een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid’, omdat Moskou de software waarschijnlijk gebruikt ‘om zijn klanten te bespioneren’, legt Wired uit.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het verbod gaat in op 20 juli voor het op de markt brengen van de software en op 29 september voor updates. Het gebruik ervan was al sinds 2017 verboden bij federale instanties. Kaspersky claimt wereldwijd meer dan 400 miljoen gebruikers en 270.000 zakelijke klanten te hebben.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours