Canada: leger krijgt voor het eerst een vrouw als hoofd

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Hezbollah neemt Israëlische stellingen onder vuur als reactie op dood van commandant

» Orkaan Beryl treft Jamaica en stevent af op Mexico

Het gaat om de luitenant-generaal Jennie Carignan

Een primeur in Canada: Jennie Carignan is de eerste vrouw in de geschiedenis van Canada die benoemd is tot hoofd van het Canadese leger. De Canadese premier Justin Trudeau kondigde woensdag de benoeming aan van de luitenant-generaal tot opperbevelhebber van de Canadese strijdkrachten.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De vrouw, die ‘het bevel voerde over troepen in het kader van een NAVO-missie in Irak’, ‘staat bekend om de uitmuntendheid van haar diensten’ en zal op 18 juli officieel aantreden. Carignan wordt dan ‘de eerste vrouw die de Canadese strijdkrachten leidt’, aldus The Globe and Mail.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours