De oorlog in Gaza heeft volgens Hamas 20.000 levens geëist

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Macron ontkent dat omstreden immigratiewet een overwinning is voor extreemrechts

» Argentinië: Milei kondigt massale deregulering van de economie aan

Israël: Geen wapenstilstand voordat Hamas is ‘geëlimineerd’

Hamas beweerde woensdag dat er bij Israëlische militaire operaties in Gaza sinds het begin van de oorlog ten minste twintigduizend mensen zijn gedood, waaronder achtduizend kinderen. Richard Brennan, regionaal directeur noodsituaties van de Wereldgezondheidsorganisatie, zei tegen de BBC dat hij deze slachtofferaantallen betrouwbaar acht. ‘Het cijfer van twintigduizend vertegenwoordigt bijna 1 procent van de 2,2 miljoen inwoners van Gaza’, voegt de Britse publieke omroep eraan toe.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De BBC sprak militaire experts ‘die de grote verscheidenheid aan bommen die door Israël werden gebruikt (…) beschreven als een directe bijdrage aan de omvang van het dodental in dit conflict’. Door de hoge bevolkingsdichtheid in Gaza, waar meer dan 5700 mensen per vierkante kilometer wonen, hebben de bommen een extra verwoestend effect.

Woensdag sloot Israël opnieuw een staakt-het-vuren uit voordat Hamas, die sinds 2007 in Gaza aan de macht is en door de Verenigde Staten, de Europese Unie en Israël als terroristische organisatie wordt geclassificeerd, ‘geëlimineerd’ zou zijn. ‘Degenen die denken dat we gaan stoppen, hebben geen voeling met de realiteit,’ herhaalde premier Benjamin Netanyahu. Hamasleider Ismail Haniyeh, die zijn basis heeft in Qatar, reisde woensdag naar Caïro voor besprekingen met Egyptische functionarissen over ‘een tijdelijke wapenstilstand van een week in ruil voor de vrijlating door Hamas van veertig Israëlische gijzelaars‘, vertelde een bron dicht bij Hamas aan AFP.

Lees ook:

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours