Zwitserland houdt referendum over importverbod van foie gras

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Italiaanse Europarlementariërs blokkeren hervorming noodfonds eurozone

» Voormalig Trump-advocaat Rudy Giuliani laat zich failliet verklaren na boete in smaadzaak

De productie van foie gras is al verboden in Zwitserland

De Zwitserse dierenrechtengroep Alliance Animale Suisse kondigde donderdag aan dat het genoeg handtekeningen had verzameld om een referendum over een verbod van de import van foie gras af te dwingen. Volgens Le Temps zal de organisatie de gecertificeerde handtekeningen – er zijn er minstens 100.000 nodig om een volksinitiatief te kunnen lanceren – op 28 december overhandigen aan de Bondskanselarij in Bern.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Voor de productie van foie gras worden ganzen of eenden worden vetgemest door voedsel via een lange trechter in hun keel te pompen. Deze praktijk is in een aantal landen, waaronder Zwitserland en Nederland, al verboden, omdat zij als dierenmishandeling wordt beschouwd. Toch is de import van foie gras nog steeds toegestaan.

Half september weigerde het Zwitserse parlement de invoer van deze culinaire delicatesse te verbieden, net als de federale regering. Volgens de volksvertegenwoordigers zou een verbod kunnen leiden tot winkeltoerisme naar Frankrijk, ten nadele van Zwitserse bedrijven.

Lees ook:

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours