Ecuador doet grootste drugsvangst in geschiedenis land

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» ‘Israël stelt een staakt-het-vuren van twee maanden in Gaza voor’

» Tientallen arrestaties in ‘moordcomplot’ tegen Venezolaanse president

De vangst betekent goed nieuws voor president Daniel Noboa

Ecuador heeft maandag een van de grootste drugsvangsten uit zijn geschiedenis gedaan: volgens het leger is ongeveer 22 ton cocaïne in beslag genomen. Dat schrijft Infobae. De inbeslagname komt twee weken nadat president Daniel Noboa een grootscheepse operatie tegen drugsbendes in het land lanceerde.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Het leger zei in een verklaring dat de drugs, verdeeld over 733 pakketten, waarschijnlijk bestemd waren voor Azië, Europa en Amerika. ‘Deze operatie betekent een sterke verzwakking van de operationele, logistieke en financiële capaciteit van drugsbendes wereldwijd’, schreef het leger op X.

De aankondiging van de inbeslagname valt samen met het bezoek van een Amerikaanse delegatie aan het Zuid-Amerikaanse land. De Amerikanen hebben hulp aangeboden in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

Lees ook:

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours