‘Israël stelt een staakt-het-vuren van twee maanden in Gaza voor’

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Tientallen arrestaties in ‘moordcomplot’ tegen Venezolaanse president

» Ecuador doet grootste drugsvangst in geschiedenis land

In ruil voor de gevechtspauze wil Israël alle gijzelaars vrij krijgen

Israël zou een staakt-het-vuren in Gaza willen, als in ruil daarvoor alle gijzelaars van Hamas worden vrijgelaten. Dat schrijft Axios op basis van Israëlische bronnen. Een permanent staakt-het-vuren zou momenteel niet bespreekbaar zijn, meldt de Amerikaanse nieuwssite.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Ruim 25.000 Palestijnen zijn volgens niet geverifieerde cijfers van de Palestijnse gezondheidsautoriteiten omgekomen sinds het begin van de oorlog in Gaza. Israël zegt nog steeds actief te zoeken naar gijzelaars die worden vastgehouden door terreurbeweging Hamas. Naast levende gijzelaars willen ze ook de lichamen van reeds overleden gijzelaars terughalen naar Israël, zo schrijft Axios.

In de eerste fase zouden vrouwen, mannen boven de zestig jaar en gevangenen met ernstige medische aandoeningen moeten worden vrijgelaten. Daarna zouden vrouwelijke militairen, de rest van de gijzelaars en de rest van de militairen moeten vrijkomen. Mogelijk zou Hamas tegenover zo’n vrijlating de invrijheidstelling van Palestijnse gevangenen willen zetten.

Lees ook:

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours