Drie Amerikaanse soldaten omgekomen in Jordanië

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Finland: nederlaag voor radicaal-rechts in presidentsverkiezingen

» AfD-kandidaat loopt overwinning mis in district in Thüringen

Onduidelijk op welke manier Biden wil terugslaan

Bij een aanval van Iran gesteunde milities in Jordanië zijn drie Amerikaanse soldaten om het leven gekomen en vierentwintig soldaten gewond geraakt. Dat schrijft The New York Times. Volgens de krant zal president Joe Biden nu moeten beslissen op welke manier hij wil terugslaan, met het risico op een bredere oorlog, die hij tot nu toe heeft proberen te vermijden sinds het uitbreken van de oorlog in Gaza. 

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Tot op heden reageerde Biden niet op de aanvallen van door Iran gesteunde milities op Amerikaanse troepen. Die aanvallen werden allemaal met succes onderschept of richtten weinig schade aan. De president stond wel Amerikaanse aanvallen toe, onder andere tegen de Houthi’s in Jemen.

Amerikaanse functionarissen stellen dat nu er voor het eerst dodelijke slachtoffers onder Amerikaanse troepen zijn gevallen, Biden een andere reactie moet overwegen. De president sprak over de kwestie tijdens een bezoek aan West Columbia in South Carolina: ‘We hebben drie dappere zielen verloren tijdens een aanval op een van onze bases.’ Na een moment van stilte voegde hij eraan toe: ‘En we zullen reageren.’ Het is nog onduidelijk of hij doelwitten in Iran zelf zal aanvallen.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours