Chileense oud-president Piñera komt om bij helikopterongeluk

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Hof VS: Trump niet immuun voor vervolging in zaak om verkiezingsfraude

» Saoedi-Arabië: geen banden met Israël tot herstel Palestijnse staat

Piñera was tweemaal president van het Zuid-Amerikaanse land

De Chileense ex-president Sebastián Piñera is dinsdag omgekomen bij een helikopterongeluk. Dat schrijft La Tercera. De helikopter zou zijn bestuurd door de 74-jarige oud-president zelf. Drie anderen, waaronder zijn zus, wisten levend uit het toestel te komen, dat neerstortte in een meer in het zuiden van Chili, nadat het in een storm terecht was gekomen.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Huidig president Gabriel Boric heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd, en de voorbereidingen voor een staatsbegrafenis op vrijdag voor Piñera zijn begonnen. De afgelopen dagen was er al nationale rouw in Chili vanwege de dodelijke bosbranden in het land.

Piñera, die tussen 2010 en 2014 en vervolgens tussen 2018 en 2022 president was, leidde het land onder meer tijdens de estallido, een grote protestgolf die in 2019 Chili lamlegde. Volgens mensenrechtenorganisaties was Piñera medeverantwoordelijk voor de vele doden en gewonden die er vielen toen het leger en politie hardhandig optrad tegen de betogers. De eerste termijn van Piñera werd gedomineerd door de aardbeving van 2010, die twee weken voor zijn inauguratie plaatsvond.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours