Israëlische veiligheidstroepen bevrijden twee gijzelaars in Rafah

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Hongaarse president Katalin Novák treedt af

» Centrumrechtse Alexander Stubb wint presidentsverkiezingen in Finland

Beide gijzelaars hebben ook de Argentijnse nationaliteit

Israëlische veiligheidstroepen hebben zondagnacht twee gijzelaars bevrijd die gevangen werden gehouden door Hamas in Gaza. Dat schrijft Haaretz. De nachtelijke operatie, gezamenlijk uitgevoerd door het Israëlische leger, de binnenlandse veiligheidsdienst (Shin Bet) en de politie, vond plaats in Rafah, in het zuiden van de Gazastraak.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De twee voormalige gijzelaars, Louis Norberto Har (70) en Fernando Marman (60), hebben de dubbele Israëlische en Argentijnse nationaliteit en zijn ‘in goede gezondheid‘, aldus het dagblad. De Argentijnse president Javier Milei bedankte Israël voor de operatie. Van de 250 gijzelaars die op 7 oktober door Hamas werden ontvoerd, werden er 105 in november vrijgelaten tijdens de zesdaagse wapenstilstand. Volgens de Israëlische autoriteiten worden er nog 132 gijzelaars vastgehouden in Gaza, van wie er 29 zijn overleden.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours