Losgeld geëist voor bijna 300 ontvoerde schoolkinderen uit Nigeria

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Pro-Oekraïense milities voeren aanvallen uit in Rusland

» Surinaamse oud-president Bouterse op internationale opsporingslijst gezet

De daders willen ruim 600.000 dollar zien

Gewapende mannen, die afgelopen donderdag ten minste 287 schoolkinderen in Nigeria ontvoerden, hebben een losprijs van 1 miljard naira (621.848 dollar) geëist en gedreigd alle leerlingen te vermoorden als niet aan hun eisen wordt voldaan. Dat schrijft persbureau Reuters. De daders zouden binnen drie weken het geëiste bedrag willen ontvangen.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De kinderen werden op 7 maart ontvoerd. Volgens de daders was deze ontvoering ‘een manier om wraak te nemen op de regering en de veiligheidsdiensten voor het doden van bendeleden’. Ook zouden leraren zijn meegenomen door de nog onbekende daders.

Meer dan driehonderd studenten werden donderdagochtend vroeg ontvoerd door gewapende mannen op motoren die de LEA Primary and Secondary School in het dorp Kuriga bestormden. Een deel wist te ontsnappen en enkelen werden bevrijd. Het is niet voor het eerst dat Nigeria te kampen heeft met ontvoeringen van schoolkinderen.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours