Enorme demonstratie in Tel Aviv tegen Israëlische regering

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Grote nederlaag partij Erdogan bij lokale verkiezingen in Turkije

» Poetin roept 150.000 Russen op voor militaire dienstplicht

De betogers eisten onder meer het vertrek van premier Netanyahu

Duizenden demonstranten zijn zaterdagavond de straat op gegaan in Tel Aviv om te demonstreren tegen de regering van premier Benjamin Netanyahu. Dat schrijft Haaretz. Tel Aviv is regelmatig het toneel van demonstraties waarin de regering wordt opgeroepen om een staakt-het-vuren af te kondigen om de gijzelaars die sinds oktober in Gaza worden vastgehouden te bevrijden. De protesten van dit weekeinde waren de grootste in maanden.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Demonstranten zwaaiden met vlaggen en droegen foto’s van de Israëlische gijzelaars met borden waarop stond ‘Gijzeldeal nu’. Hoewel de demonstratie grotendeels vreedzaam was, zei de politie dat ‘enkele honderden demonstranten’ de openbare orde probeerden te verstoren door vuren aan te steken, een snelweg te blokkeren en de confrontatie met de politie aan te gaan.

Agenten gebruikten een waterkanon om enkele demonstranten van een snelweg te verdrijven en verrichtten zestien arrestaties. Netanyahu en zijn regering kampen al langer met zeer lage populariteitscijfers, mede vanwege de bloeddorstige aanpak van het offensief in Gaza.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours