De beste non-fictie van juli

Estimated read time 3 min read

Yolanda Entius zoekt in Om en Nabij aan de hand van de huizen waar ze heeft gewoond uit wat het betekent om ergens thuis te zijn & meer boekentips in deze top 5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

De verre voortijd  – Sebastian Barry

Een geweldig boek, zowel hartverwarmend als verontwaardigd. Zonder sen­timentaliteit toont Sebastian Barry mededogen met de slachtoffers van kindermisbruik binnen de Ierse katholieke kerk, door de ogen van een gepensioneerd rechercheur van politie. Over een samenleving die wegkeek.

Yolanda Entius zoekt in Om en Nabij uit wat het betekent om ergens thuis te zijn & meer boekentips in deze top 5 non-fictie.

Om en nabij – Yolanda Entius

In de tuin van haar huis in de Haute-­Marne voelt Yolanda Entius zich thuis. Wat betekent het eigenlijk om ergens thuis te zijn? Ze beschrijft de huizen waar ze gewoond heeft en de mensen met wie ze daar woonde. De tuin is een metafoor voor de veerkracht in het weerbarstige maar ook liefdevolle leven.

Yolanda Entius zoekt in Om en Nabij uit wat het betekent om ergens thuis te zijn & meer boekentips in deze top 5 non-fictie.

Een ander leven – Bart Moeyaert

Bart Moeyaert is vooral bekend van zijn jeugdliteratuur. In dit prachtige boek beschrijft hij, naar aanleiding van een reisje dat hij met zijn moeder maakte, het gezin waaruit hij komt, zijn jeugdherinneringen, zijn (worsteling met) volwassenwording en zijn eerste schreden in het literaire leven.

Yolanda Entius zoekt in Om en Nabij uit wat het betekent om ergens thuis te zijn & meer boekentips in deze top 5 non-fictie.

De nacht beeft – Nadia Terranova

Twee jonge mensen overleven ternauwernood de hevigste aardbeving die Europa ooit gekend heeft: 1908, de Straat van Messina. Nicola en Barbara hebben familie en vrienden verloren, hun hele omgeving is nagenoeg weggevaagd. Maar daarmee hebben ze alle vrijheid om het leven opnieuw op te bouwen. 

Yolanda Entius zoekt in Om en Nabij uit wat het betekent om ergens thuis te zijn & meer boekentips in deze top 5 non-fictie.

Yellowface – Rebecca F. Kuang

June is een niet erg geslaagde schrijver; haar Aziatisch-Amerikaanse vriendin Athena juist wel. Als Athena plotseling overlijdt, heeft June de kans haar laatste manuscript te stelen en eindelijk succes te boeken. Een spannend verhaal over bedrog en racisme, én een oproep om niet te snel te oordelen.

Yolanda Entius zoekt in Om en Nabij uit wat het betekent om ergens thuis te zijn & meer boekentips in deze top 5 non-fictie.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours