Orkaan Beryl treft Jamaica en stevent af op Mexico

Estimated read time 1 min read

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Canada: leger krijgt voor het eerst een vrouw als hoofd

» Hezbollah neemt Israëlische stellingen onder vuur als reactie op dood van commandant

De orkaan heeft onder andere zeven slachtoffers gemaakt

De hevige regens en winden van orkaan Beryl trokken woensdag over Jamaica en zullen naar verwachting donderdagavond Mexico bereiken. De storm heeft ten minste zeven dodelijke slachtoffers gemaakt en aanzienlijke verwoestingen aangericht in het zuidoosten van het Caribisch gebied en Venezuela.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Beryl, bijzonder krachtig voor het begin van het seizoen, is momenteel een orkaan van categorie 4 op een schaal van 5, met windsnelheden tot 215 km/u, volgens het Amerikaanse Orkaancentrum (NHC). Er wordt verwacht dat de orkaan in kracht zal afnemen en gedegradeerd zal worden tot categorie 2 wanneer hij donderdagavond aan land komt in Mexico, aldus het Mexicaanse dagblad Excélsior.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours