Tucker Carlson interviewt Vladimir Poetin, onder meer over Oekraïne

Estimated read time 2 min read

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Zelensky vervangt opperbevelhebber Oekraïense strijdkrachten

» Nicaragua wil zich aansluiten bij genocidezaak Zuid-Afrika tegen Israël

Poetin riep de VS op om te praten over het einde van de oorlog

In een gesprek met Tucker Carlson, voormalig Fox News-presentator, heeft de Russische president Vladimir Poetin de Verenigde Staten opgeroepen te onderhandelen over het einde van de oorlog in Oekraïne, onder meer door Oekraïens grondgebied aan Rusland af te staan. Dat meldt de BBC.

360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘Hebben jullie niets beters te doen?’ zei Poetin in antwoord op de vraag van Carlson over de mogelijkheid dat Amerikaanse soldaten in Oekraïne vechten. ‘Jullie hebben problemen aan de grens, problemen met migratie, problemen met de staatsschuld. Zou het niet beter zijn om met Rusland te onderhandelen?’ Ook begon Poetin over waarom Rusland historisch gezien aanspraak zou maken op een groot deel van Oost-Europa.

Poetin zei ook hoe hij de oorlog in Oekraïne ziet eindigen: niet met een militaire overwinning, maar door een overeenkomst met het Westen. Aan het einde van het interview zei Poetin tegen Carlson dat het tijd was voor gesprekken over het beëindigen van de oorlog omdat ‘degenen die in het Westen aan de macht zijn zich zijn gaan realiseren’ dat Rusland niet verslagen kan worden op het slagveld.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours